Meny

Födslozonterapi

Att föda med zonterapi som smärtlindring

Behandlingar under graviditeten och inför förlossning

”En förlossning är inte bara en dag i ens liv.
Det är en dag som påverkar resten av ens liv”

Zonterapin ger framför allt smärtlindring under förlossningen. Den är också lugnande, avslappnande och ger energi till kroppen. Många upplever att man blir stark och koncentrerad. Zonterapin verkar på många olika sätt under förlossningen, man kan därmed själv vara med och påverka.

Följande delar kan man bland annat hjälpa till med under förlossningen:

• Smärtlindring

• Lugna ner värkar som kommer för intensivt eller direkt i varandra.

• Man kan också stimulera värkar som inte vill komma igång.

• Hjälpa till i utvidgningsfasen så att man mjukar upp och öppnar fortare.

• Få moderkakan att lossna om den inte vill släppa efter förlossningen.

Många väljer endast att använda zonterapi som smärtlindring, andra kompletterar med t ex lustgas. När vi träffar föräldrarna pratar vi om hur zonterapin fungerar och vad man kan kombinera det med för smärtlindring.

Forskning visar mycket goda resultat när zonterapin används vid förlossningen.

Avslappning och mental träning är också mycket användbart under själva förlossningen. Man blir lugn, avslappnad och fokuserad.

Taktil Stimulering fungerar mycket bra under graviditeten, både som avslappning, välmående men också för graviditetsbesvär. Behandlingen lindrar illamående, ger smärtlindring, ökar cirkulationen och ger framförallt avslappning och välmående. En mjuk och skön helkroppsbehandling. Taktil Stimulering är också en bra behandling att få efter förlossningen.

Zonterapi är bra för många olika saker under graviditeten, t ex foglossning, illamående, lugn och ro, när man samlar vätska och för benkramper. Behandlingen ger ett allmänt välbehag och förbereder kroppen på ett tidigt stadium för förlossningsarbetet och amningen. Zonterapi används framför allt som smärtlindring under förlossning, men även som förebyggande (några behandlingar innan gör ”halva jobbet”) och efter själva förlossningen.

Förberedelse inför förlossningen
Både Zonterapi och Taktil Stimulering stimulerar och förbereder kroppen och hormonsystemet på den kommande förlossningen. Detta påverkar så att förlossningen blir förkortad i och med att man mjukar upp livmoderhalsen och ökar hormonproduktionen. Det är mycket bra att ta några behandlingar strax innan förlossningen. Även produktionen av bröstmjölken byggs upp, man kan fortare börja amma och får mer mjölk.

Välkommen att kontakta mig för råd kring födslozonterapi.

Boka din tid för födslozonterapi eller annan behandling direkt på nätet.


eller kontakta mig