Meny

Ortobionomi

Ortobionomi (Mjuk kiropraktik)

Ortobionomi är en muskulär behandling, där man med mjuka, lätta tryck och rörelse minskar och löser upp spänningar i muskler.

Ortobionomi är en manuell behandlingsmetod för att återställa normal rörlighet i kroppen.  Ett naturligt sätt att korrigera avvikelser som orsakar obehag och smärta. Behandlingsprocessen är mjuk, följsam och leder till ett ökat välbefinnande.

OrtoBioNomi betyder läran om den rätta rörelsen. ”Orto” betyder korrigera, ”Bio” betyder liv och ”Nomi” betyder lag eller lära.

Mjuka rörelser

Med mjuka rörelser, lätta tryck och i avslappnande ställningar letar jag efter det smärtfria och spänningsfria läget. Jag jobbar med den rörelse som finns för att påskynda kroppens naturliga läkningsprocess alltså MED kroppens naturliga rörelsemönster, INTE EMOT.

Jag tvingar inte kroppen till manipulationer eller stretching utan vi ger kroppen en egen chans att korrigera sig själv, att hitta tillbaka till det naturliga rörelsemönstret.

När det finns en obalans eller störning i rörelseapparaten skapar det en blockering vilket ger värk och smärta någonstans i kroppen. Flyttar man eller ändrar läge på leden eller muskeln med en lätt kompression öppnar vi upp för flödet och blockeringen kan släppa taget. Kroppens inneboende medvetenhet vet åt vilket håll en muskel eller led vill gå för att slappna av. Genom att utnyttja dessa avslappningspositioner med en speciell teknik så kopplar hjärnan av och ”släpper taget” om spänningen i det aktuella kroppsområdet. Den här kommunikationen mellan hjärna och ledernas och musklernas ledsinnen (propioreceptorer) ger oftast ett varaktigt resultat.

Inflammationer med smärta och värk får en chans att läka ut. Ortobionomin är en av de bästa metoderna att återställa rörelseapparaten vid akuta och framförallt kroniska tillstånd. Inga ryck eller knyck d.v.s. ingen manipulation bara lugnt och sansat.

Jag arbetar utifrån det befintliga rörelsemönstret och den rörelse som ger minst motstånd. Gör det ont och smärtar, söker jag det smärtfria läget (där rörelse finns) och använder det läget i behandlingen.

Exempel på problem som kan lösas:

• Ryggskott, muskulära nack / rygg problem, bäcken, armar, skuldror, ben, fötter, käke

• Ischias / psoasmuskel problem

• Skulderbladsbesvär / frozen sholder

• Spänningshuvudvärk

• Musarm / tennisarmbåge

• Stukade fötter, tår, fingrar

• Kroniska spänningstillstånd (Stress) med högt blodtryck

Jag kommer att hålla kurser i Ortobionomi . Ring för mer information.

Välkommen med din bokning av ortobionomi.

Boka din tid för ortobionomi eller annan behandling direkt på nätet.


eller kontakta mig